Ystads kommun

 class=

Växande kommun säkrar framtiden med vass teknik och kompetent support

Ystads kommun stod inför ett generationsskifte i sitt datacenter. Målet var att ”byta bottenplatta” och få en infrastruktur som matchade såväl verksamhetens behov, strategin som det egna teamets arbetssätt och kompetens. Med Proacts kunnande och support samt teknologi från Huawei fick den växande kommunen en framtidssäker lösning.

Lösning

Den befintliga maskinparken i Ystads datacenter började tjäna ut och skulle inte kunna möta framtidens behov. Det är också normalt för kommunen att byta ut de vitala delarna av infrastrukturen efter omkring fem år. Vidare krävdes investeringar för att öka kapaciteten hos verksamhetssystemen vilket i sin tur ger möjligheter till fortsatt digitalisering och satsning på nya e-tjänster till nytta både för allmänheten och kommunens medarbetare.

I det första steget började IT-avdelningen se sig om efter nya servrar och inledde en upphandling. Bland leverantörerna som hörde av sig med anbud fanns Proact, som lämnade ett förslag som innehöll något nytt i sammanhanget: utrustning från Huawei, som tagit rejäla kliv in på datacenter-marknaden i Sverige.

Lösning

Upphandlingen visade att Proact tillsammans med Huawei erbjöd det starkaste alternativet och även det mest ekonomiska. I kommande steg var det även dags att förnya lagringssystemen med de tillhörande SAN-switcharna. Även då föll valet på kombinationen Proact-Huawei.

Uppgraderingen innebar ett rejält teknikskifte då den innebar att all konventionell disk med ”snurrande skivor” försvann.

”Vi vinner helt klart i prestanda jämfört med den tidigare lagringslösningen”

Dela

Relaterat innehåll

Kontakta oss

Att kontakta oss är enkelt, fyll bara i formuläret via knappen här intill. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Kontakta oss

Att kontakta oss är enkelt, använd bara en av de tillgängliga metoderna nedan. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Genom att klicka på Skicka godkänner jag villkoren i Proact Privacy Policy.

Anmälan är öppen till Proact Sync 2023

11 oktober på At Six i Stockholm eller
25 oktober på Elite Park Avenue i Göteborg