Support-/Drifttekniker inom backup/recovery & datamanagement, Sweden

Proact fortsätter att växa och är idag Europas ledande fristående integratör inom datacenter och molntjänster. Genom att leverera flexibla, tillgängliga och säkra IT-lösningar och tjänster, hjälper de företag och myndigheter att minska risker och kostnader och samtidigt öka sin flexibilitet, produktivitet och effektivitet. Har du ett par års erfarenhet inom installation, drift och support av backup-lösningar och känner dig redo för nästa steg i karriären? Då kan Proact vara rätt plats för dig!

Om tjänsten
Du kommer att tillhöra en av Proact IT:s expertgrupper om fyra till fem personer. Din roll är bred och inkluderar allt från kundsupport av mer avancerade ärenden till att delta i interna projekt och bidra med din kompetens inom området. Du kommer att arbeta både från Proacts kontor men också vara ute på plats hos kunderna, varför det är viktigt att du trivs i en kundorienterad roll.
I din roll så kommer du att specialisera dig på tre till fyra produkter som du kommer att bli expert inom. Men rollen innefattar även mycket samarbete med dina teamkollegor där ni delar best practice och hjälper varandra i att lösa problem. Tanken är att alla i teamet ska kunna hantera alla kundärenden, därför kommer du att utbildas i alla produkter inom området backup, recovery och datamanagement.
Du kommer att bistå med teknisk expertis kring Proact IT:s produkter inom backup ex. driva supportärenden mot kund, utföra installationer, konfigureringar. Du deltar i interna projekt kopplat till området. Du samarbetar med konsulter och andra medarbetare för att utveckla Proact:s lösningar till kund

Vi söker dig som
Har en Högskoleexamen, kvalificerad yrkesutbildning eller en gymnasieutbildning med IT inriktning.
Du har minst tre till fem års erfarenhet av installation, drift och support av backup-lösningar. Vi ser gärna att du har kunskap inom IT-infrastruktur och god erfarenhet av att arbeta med komplexa infrastrukturplattformar. Du har erfarenhet av Commvault, Datadomain, Veeam, Networker, Rubrik eller annan backup-programvara. Vidare har du kunskaper i hur man säkrar data exempelvis Disaster Recovery och kunskap om backup av Cloud, databaser och containerapplikationer samt kunskaper i Dell EMC Networker eller Avamar, NetApp.
Du har B körkort och mycket goda kunskaper i både svenska och engelska.

För att trivas i rollen ser vi att du trivs med att arbeta i team, har en god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, analytisk, problemlösande och en god förmåga att ta egna initiativ.

Vad erbjuds du?
Proact är en arbetsplats som karaktäriseras av hög kompetens, mycket frihet under ansvar och möjlighet att påverka din egen utveckling. Det är många inom bolaget som avancerat till nya roller och Proact har en låg personalomsättning. Du kommer inledningsvis att erbjudas en introduktion där du dels får ta del av kunskap av redan befintliga medarbetare och ges en möjlighet att lära känna personer i olika roller inom bolaget. Utöver det kommer du även att gå utbildningar där du får lära dig mer om företagets produkter.

Övrig information:
Start: Omgående, enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Placering: Stockholm, Kista

Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta:
John Lindquist
Customer Support Manager
E-mail: john.lindquist@proact.se

Dela

Relaterat innehåll

Kontakta oss

Att kontakta oss är enkelt, fyll bara i formuläret via knappen här intill. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!