Örebro University logo

Örebro Universitet

Så blir AI enkelt och användbart för alla

För att göra AI tillgängligt för forskare inom alla områden har Örebro universitet kompletterat sin beräkningsdatorresurs med hjälpmedel som gör det lättare att komma i gång.

För att möta de växande behoven av datorkraft för AI-tillämpningar gjorde universitetet en upphandling av en större gemensam resurs. Uppdraget att leverera gick till Proact, som under många år samarbetet med Örebro universitet inom IT-infrastruktur.

Utmaning

Vid Örebro universitet bedrivs AI-forskning sedan över 20 år. Datakraften för beräkningar var utspridd på många mindre system, samtidigt som behoven växte och det var angeläget att nå ut och gör AI tillgängligt för nya användare som saknade djupa teknikkunskaper.

Lösning

Universitetet valde ett system som bygger på referensarkitekturen Ontap AI, en beräkningsdator uppbyggd av tusentals GPU-kärnor, kombinerat med en snabb lagringsenhet. Det var möjligt att bygga vidare på ett lagringssystem från NetApp som Proact tidigare levererat. Resultatet blev en modern och samtidigt kostnadseffektiv lösning för universitetets behov.

” – Vi tror att det även på lång sikt blir en mix av intern leverans och att köpa in tjänster. Det finns sådant som vi av olika skäl, bland annat juridiska, måste hålla inom huset.”

Vill du veta mer?

Är du intresserad av att veta mer om hur vi hjälpt Örebro Universitet och hur vi skulle kunna hjälpa er, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Dela

Relaterat innehåll

Kontakta oss

Att kontakta oss är enkelt, fyll bara i formuläret via knappen här intill. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Kontakta oss

Att kontakta oss är enkelt, använd bara en av de tillgängliga metoderna nedan. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Genom att klicka på Skicka godkänner jag villkoren i Proact Privacy Policy.

Anmälan är öppen till Proact Sync 2023

11 oktober på At Six i Stockholm eller
25 oktober på Elite Park Avenue i Göteborg