Sök
Stäng denna sökruta.

Nu har det egna datacentret kört ifatt molnet

Cisco:s och NetApp:s kärleksbarn FlexPod fyllde nyss 10 år – och är i dag bättre än någonsin. Den motståndskraftiga och tillgängliga dataplattformen gör det möjligt att kombinera privata och publika molntjänster på ett helt nytt sätt, tack vare minskad komplexitet i IT-driften.

För att kunna nyttja den mest effektiva, aktuella tekniken och ta vara på molnets alla möjligheter, krävs en IT-arkitektur som klarar av att kombinera både standardisering och tillväxt. Det är här FlexPod kommer in i bilden – en konvergerad infrastruktur som går att likna vid en robust ryggrad, och erbjuder smidighet, hög prestanda och säkerhet.

– FlexPod är ett av de mest framgångsrika samarbetsprojekten i vår bransch och under de senaste åren har ekosystemet kring FlexPod kommit att bestå av IT-giganter som Microsoft, VMware, RedHat och Oracle. Det innebär att FlexPod kan kombinera olika applikationer och behov i en standardiserad plattform, vilket gör det möjligt för kunden att både förenkla och stabilisera sin dagliga drift genom redan testad och validerad arkitektur, säger Fredrik Nygren, Solutions Engineering Manager på NetApp Sverige.

FlexPods teknik fortsätter att ständigt utvecklats över tid, med nya funktioner på både mjuk- och hårdvarusidan. Men, det som gör FlexPods lösning unik är – precis som namnet indikerar – att plattformen är oerhört flexibel.

– Tack vare att plattformen snabbt kan byggas om för ett helt nytt användningsområde och anpassas till olika lösningar sätts innovation i centrum. Det är en plattform som är lika flexibel som ett moln och det är upp till kunden själv vad de önskar lägga på den, säger Mattias Tamme, Presales Manager på Proact Sverige.

Ett privat moln i det egna datacentret

FlexPod gör kundens egna datacenter till ytterligare en del av deras hybrida moln. Det innebär att man kan styra sin infrastruktur på ett ”molnlikt” sätt, med moderna applikationer som möter utvecklarnas behov.

– Vi upplever att marknaden börjar ta till sig budskapet att 100 procent moln inte är den bästa lösningen för alla. Framförallt inte för större kunder som har egna datacenter och som behöver ha en annan kontroll över sina resurser. Ja, helt enkelt veta var datat finns, hela tiden, säger Mattias Tamme.

Det gäller alltså att hitta den rätta mixen av olika typer av IT-lösningar som erbjuder en dynamisk flexibilitet, utan tekniska hinder. Enligt Fredrik Nygren kommer man aldrig kunna landa i den perfekta IT-miljön – det är ett rörligt mål och kraven förändras hela tiden, och här blir flexibiliteten i FlexPod en stor styrka:

– Med FlexPod går det att skydda datat och skapa flexibla resurser, omfördela och hantera datat på ett väldigt smidigt sätt. Plattformen gör det möjligt att köra sitt nya privata moln och sina applikationer i samma infrastruktur där man tidigare kört sina traditionella miljöer – men med bibehållet skydd och möjligheten att kunna göra tester och kvalitetssäkra det man utvecklar.

Proact har genomfört flest installationer av FlexPod

För de kunder som har högt uppsatta krav vad gäller säker och värdebringande hantering av sitt data, krävs både de bästa tekniska lösningarna och en samarbetspartner som kan erbjuda en supportupplevelse av högsta rang.  Proact har fått motta utmärkelsen ”FlexPod Partner of the Year” under många år och är den partner som har gjort flest FlexPod installationer i Sverige.

– Om man köper FlexPod från Proact så garanterar vi ett lyckat IT-partnerskap. Faktum är att om produkten också ska kunna generera värde och för att kunden ska få rätt förutsättningar att tackla utmaningar i sin unika miljö, krävs ett nära samarbete med tekniska specialister. Vi ser till att hjälpa våra kunder att sätta upp all funktionalitet i plattformen och hitta lösningar som passar just dem, avslutar Mattias Tamme.

Läs mer om hur Proact  kan hjälpa till här

Dela

Relaterat innehåll

Kontakta oss

Att kontakta oss är enkelt, fyll bara i formuläret via knappen här intill. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Kontakta oss

Att kontakta oss är enkelt, använd bara en av de tillgängliga metoderna nedan. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Genom att klicka på Skicka godkänner jag villkoren i Proact Privacy Policy.