Göteborgs Universitet

 class=

Förstärkt molnbackup ger trygghet i O365

Planerna på att flytta universitets mailservrar till Office 365 var redan klara. Då inträffade en incident som underströk vikten av en pålitlig backupfunktion. Den nya molnlösningen kompletterades därför med lokal mailbackup som förstärker dataskyddet.

Utmaning

Göteborgs universitet hade planerat att stegvis flytta över medarbetarnas mail till molnet vmed början under första kvartalet 2020, men Coronapandemin försenade arbetet. Innan det hann starta i september, drabbades universitets mailservrar av ett större haveri som inledningsvis drabbade alla medarbetare. Felet orsakades av en sällsynt kombination av flera faktorer, bland annat ett mjukvarufel i styrningen av hårddiskar.

Lösning

Proacts förslag handlade främst om programvara, och rekommenderade Commvaults plattform för dataskydd och backup. Den uppfyller de funktionella kraven och har också fördelen att universitetet kan utnyttja sina befintliga system för objektlagring (NetApp StorageGrid) för att lagra backuper från Office 365. Universitetet har i över tio år använt olika NetApp-system (där Proact levererat utrustning och support) och dessa hade ingen del i de tidigare mailproblemen.

“ Tidigare fanns det lite delade meningar om vi behövde ta egna backuper från Office 365, men erfarenheterna från incidenten blev avgörande för beslutet att skaffa en sådan lösning ”

Dela

Relaterat innehåll

Kontakta oss

Att kontakta oss är enkelt, fyll bara i formuläret via knappen här intill. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Kontakta oss

Att kontakta oss är enkelt, använd bara en av de tillgängliga metoderna nedan. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Genom att klicka på Skicka godkänner jag villkoren i Proact Privacy Policy.