Fortnox

 class=

Objektlagring ger plats för alla kundernas dokument i Fortnox växande molnplattform

Svenska Fortnox har gjort succé med sin molnbaserade plattform för ekonomiadministration där de erbjuder redovisningstjänster över nätet. Företaget utvecklar ständigt sin plattform och driver systemutvecklingen med modern metodik. Sedan ett par år används mikrotjänster, eller containers. Med ständigt fler kunder och större volymer ostrukturerat data stod det dock klart att Fortnox höll på att växa ur sin befintliga objektlagring.

Utmaning

För Fortnox och dess molnplattform för ekonomiadministration utgör objektlagring i kombination med containerbaserade applikationer viktiga byggstenar för innovation och fortsatt tillväxt. Företaget var på väg att växa ur sitt befintliga system för objektlagring och sökte en framtidssäker lösning som stöds av en pålitlig partner.

Lösning Proact designade en ny objektlagringslösning baserad på NetApp StorageGrid. Den hanteras lokalt av Fortnox och stöds av Proact.

Med lösningsdesign och projektledning från Proact genomfördes installationen med den minsta konfigurationen för StorageGrid, tre noder. Dessa är sedan dubblerade och speglade mellan Fortnox två datahallar så att feltolerans och katastrofsäkring ligger på samma nivå som lagringsnätverket. För backup till en tredje plats används det tidigare objektlagringssystemet, vilket ansluts genom Cloud Sync-funktionen i StorageGrid. Fortnox utnyttjar också möjligheten med versionshantering, så att äldre filer finns tillgängliga en viss tid. Det ger extra säkerhet mot exempelvis oavsiktlig radering.

”Det var en riktigt positiv överraskning. Sedan vi fick hjälp med installationen har den bara rullat på.”

Dela

Relaterat innehåll

Kontakta oss

Att kontakta oss är enkelt, fyll bara i formuläret via knappen här intill. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Kontakta oss

Att kontakta oss är enkelt, använd bara en av de tillgängliga metoderna nedan. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Genom att klicka på Skicka godkänner jag villkoren i Proact Privacy Policy.

Anmälan är öppen till Proact Sync 2023

11 oktober på At Six i Stockholm eller
25 oktober på Elite Park Avenue i Göteborg