FCG

 class=

Hybridlösning ger FCG pålitlig IT-leverans och rätt verktyg för tillväxt

Konsultföretaget FCG behövde en ny IT-partner för drift och support. De sökte en lösning för att stödja företagets fortsatta tillväxt, med bättre verksamhetsstöd och kontroll. Genom Proact Hybrid Cloud och flera tjänster från Proact har FCG fått en IT-kostym att växa i.

FCG är ett konsultföretag inriktat mot de finansiella marknaderna. Sedan starten i Sverige 2008 har företaget byggt upp en verksamhet med fyra kontor i tre nordiska länder, och drivs med en tydlig tillväxtstrategi. Från 2016 till 2018 har FCG vuxit från 80 till 150 medarbetare.

Utmaning

För sin IT-leverans har FCG alltid litat till externa partners, genom outsourcing av drift och support, leasing av utrustning och med tiden också molntjänster. I takt med att organisationen blev större stod det klart att FCG behövde en mer resursstark IT-partner. Man vände sig till ett antal tänkbara leverantörer och bjöd in dem att presentera förslag på en större och mer skalbar IT-plattform.

Lösning

Proact var den enda av de möjliga leverantörerna som avvek från dessa förutsättningar och lämnade ett förslag som mer tydligt pekade framåt. På några viktiga punkter tänkte Proact annorlunda. Bland annat fick FCG rådet att uppgradera användarna från Windows 7 till Windows 10, liksom att flytta Office-applikationerna till molnet genom Office 365.

”Det var ingen tvekan om att Proact skiljde sig från mängden bland de leverantörer som vi hade bjudit in. Vi fick ett stort förtroende för dem från början och intrycket förstärktes av den skriftliga offerten. Vi såg också ekonomiska fördelar, då kostnaderna för migreringen.”

Dela

Relaterat innehåll

Kontakta oss

Att kontakta oss är enkelt, fyll bara i formuläret via knappen här intill. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Kontakta oss

Att kontakta oss är enkelt, använd bara en av de tillgängliga metoderna nedan. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Genom att klicka på Skicka godkänner jag villkoren i Proact Privacy Policy.