Dentsply Sirona

 class=

Lokal närvaro och tillgång till specialistkompetens väger tungt när Dentsply Sirona väljer IT-partner

Sökes: En partner med rätt lösningar, hög kompetens inom datacenter och som även förstår den lokala IT-avdelningens roll i en global organisation. Med dessa förutsättningar har Dentsply Sirona utvecklat ett gott samarbete med Proact.

Dentsply Sirona är världens största tillverkare av lösningar för professionell tandvård. Företaget har ett komplett sortiment för tandvårdsmottagningar och dentallab, med allt vad de behöver i form av utrustning och förbrukningsvaror. Dentsply Sirona är en global koncern som har stor närvaro i Sverige sedan 2011 då man förvärvade Astra Tech. Idag bedrivs merparten av den nordiska verksamheten inom två affärsområden: dentalimplantat samt hälsovårdsprodukter – det senare inom det självständiga affärsområdet Wellspect Healthcare.

Utmaning

Dentsply Sirona sökte en IT-partner för med hög kompetens inom datacenter och som förstår den lokala IT-avdelningens roll i en global organisation.

Lösning

Dentsply Sirona har ett flertal produkter och lösningar inom datacenter som levererats och underhålls av Proact. Hit hör bland annat servrar och lagringssystem och en molnanpassad backuplösning från Dell EMC.

All support omfattas av den högsta servicenivån, 24/7.

Proact tillför även specialistkunskap genom konsulttjänster inom lagring, backup och nätverk. Det har både handlat om punktinsatser och längre uppdrag med konsulter på plats.

“Det är svårt för oss att motivera att ha egen kompetens för ett väldigt nischat område och Proact har blivit en viktig partner genom att tillföra det.”

Dela

Relaterat innehåll

Kontakta oss

Att kontakta oss är enkelt, fyll bara i formuläret via knappen här intill. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Kontakta oss

Att kontakta oss är enkelt, använd bara en av de tillgängliga metoderna nedan. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Genom att klicka på Skicka godkänner jag villkoren i Proact Privacy Policy.

Anmälan är öppen till Proact Sync 2023

11 oktober på At Six i Stockholm eller
25 oktober på Elite Park Avenue i Göteborg