Sök
Stäng denna sökruta.

Cloud Native

Lösningar för att utnyttja molnet fullt ut

Cloud Native handlar om snabbhet och flexibilitet

Det finns många tänkbara molnstrategier, som skiljer sig åt både när det gäller tempot för omställningen och ambitionsnivån. Den som siktar högt, för att utnyttja molnets möjligheter och egenskaper fullt ut, kan få en helt annan utväxling än om det bara handlar om att flytta driften av befintliga system. Vi talar då om Cloud Native: lösningar som byggts från grunden med tanke på molnet.

Cloud Native Computing Foundation (CNCF) förklarar begreppet så här: ”tekniker som möjliggör löst sammankopplade system med hög resiliens, som är hanterbara och observerbara. Tillsammans med automation gör de det möjligt att göra stora förändringar ofta och med förutsägbarhet, med minimal arbetsinsats”.

Cloud Native ger möjlighet att bygga och köra skalbara applikationer i moderna, dynamiska miljöer som publika, privata och hybrida moln. Containrar, mikrotjänster, oföränderlig infrastruktur och deklarativa API:er är några exempel på tekniker och metoder som kommer till användning här.

Oavsett hur långt ni har kommit med Cloud Native kan Proact och vårt dotterbolag Conoa hjälpa till. Vi stödjer er från idéstadiet, med proof of concept och arkitektur, vidare genom produktval, kompetensutveckling och workshops, till implementering och drift. 

Med intåget av Proact Managed Container Platform erbjuder vi även vår egna containerplattform som är fullt automatiserad och CNCF-certifierad.

Vill du veta mer om hur Proact kan hjälpa er?
Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort!

Proact Managed Container Platform

Med Proact Managed Container Platform kan du dra nytta av en produktionsklar container-plattform direkt. Och låta oss ta hand om driften.

Proact Managed Container Platform ger er organisation möjlighet dra nytta av fördelarna med en containerplattform som tjänst som inkluderar all underliggande infrastruktur, är fullt automatiserad och certifierad. Det innebär att era utvecklingsteam kan bygga, testa och deploya applikationer med snabbhet, kvalitet och kontroll — utan omfattande investeringar i utbildning av driftspersonal, hårdvara och mjukvara.

Läs mer här

Vårt erbjudande för Cloud Native

Kunskap
Vi erbjuder bland annat Kubernetes-utbildning och certifiering, workshops och företagsanpassad utbildning.

Konsulttjänster
Våra seniora konsulter kombinerar lång erfarenhet och bred IT-kompetens med flera specialistkompetenser.

Teknisk framkant
Vi har aktiva samarbeten med branschens främsta inom Cloud Native-teknik som Docker, VMware, Mirantis, Red Hat, SUSE och Isovalent.

Proact Managed Container Platform ger er en egen containermiljö, fullt automatiserad och CNCF-certifierad – ni kan fokusera helt på applikationerna.

Den nya generationens IT-infrastruktur

Cloud Native och containerisering har snabbt gått från hajp till att bli självklarheter för att modernisera IT-infrastrukturen. I det här avsnittet av Let’s Talk Data får vi lära oss mer om hur Cloud Native fungerar, vilka tekniska fördelar det ger och vilken affärsnytta det kan skapa.

I studion finns gäster från HashiCorp och SUSE. Vi får även spaningar från Kenneth Albinsson, CTO på Conoa. Dessutom träffar vi Patrik Grönlund på AFA Försäkring, som berättar om deras satsning på Cloud Native och containerteknik.

Utvalda kunder inom Cloud Native

”– Det är ett stort skifte vi genomför. Conoa/Proact har från början varit superviktiga för att vi ska kunna sätta i gång förändringsarbetet och de är fortfarande väldigt viktig del av den här resan”
Patrik Grönlund
Chef för IT-infrastruktur och drif

Vill du prata vidare med oss?

Kontakta oss

Att kontakta oss är enkelt, använd bara en av de tillgängliga metoderna nedan. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Genom att klicka på Skicka godkänner jag villkoren i Proact Privacy Policy.