Sök
Stäng denna sökruta.
2012-12-11

11 december 2012: Proact tar över lagringen för Lundin och säkerställer därmed att oljebolaget uppfyller både sina befintliga och framtida lagringsbehov för sina datamängder.. Eirik Pedersen, vd för Proact Norge: "Detta är vår största hybrid-moln affär någonsin".

Olje-och gasbolaget Lundin har spelat en viktig roll på den norska kontinentalsockeln under de senaste åren, med driften av flera norska oljefält. Lundin spelar även en central roll i den fortsatta utvecklingen av Johan Sverdrup-oljefältet, det största oljefyndet på den norska kontinentalsockeln sedan mitten av 1980-talet. Ett omfattande utvärderingsprogram genomförs under 2012/2013 för att fastställa fyndets storlek. Utöver detta har företaget mer än 50 licenser på den norska kontinentalsockeln. Totalt 320 anställda arbetar på företaget och det är upplagt för en betydande tillväxt under de kommande åren. Lundin producerar och lagrar stora mängder information, särskilt seismiska och geologiska data. Därför krävs även de bästa förutsättningarna för IT-avdelningen.

"Förra årets datavolymer på 90 TB har fördubblats i år. Under 2013 kommer de troligen att öka till 320 TB, och den utvecklingen förväntas fortsätta under nästkommande år. Kapaciteten håller på att sprängas i dagens NetApp-lösning. Vi har därför sökt nya lösningar där ett anbud från Proact drog det längsta strået", säger Martin Leslie, IT-chef på Lundin Norway. "Proact har dokumenterad erfarenhet som strategisk rådgivare och kan uppvisa ett antal referenser från både stora och små kunder, nationellt och internationellt", säger Leslie.

För att säkerställa datalagringen kommer Proact nu att ta över ansvaret för all företagsinformation genom en modell där utrustningen kommer att placeras i kundens miljö och speglas till en redundant plats. Proact har det övergripande ansvaret för både den primära och den sekundära platsen, och kunden har full tillgång till utrustningen vid behov. Därmed kan Lundin vara säker på att de har tillräcklig kapacitet för att hantera den nuvarande mängden data på bästa sätt, och att de kan lätt kan skala upp för att möta framtida tillväxt. Efter en grundlig undersökning bestämdes att lösningen skall förbli på en NetApp-plattform.

"Som en aktör i betydande tillväxt måste vi alliera oss med de bästa partnerna. Proact är den största och bästa NetApp-partnern, och de hade ett flexibelt tillvägagångssätt som mötte våra behov i dag och i framtiden. De har den kompetens vi behöver och har visat detta under de senaste tolv månaderna", säger Leslie.

"Avtalet var den bästa tidiga julklapp vi kunde få. Det är mina kollegors kompetenta och pålitliga leveranser som gör att kunderna sätter sin tilltro till oss. Avtalet är ett kvitto på bra leveranser och vi ska visa oss vara värda det förtroende vi har fått. ", säger Pedersen.

"Fler och fler kunder ger oss förtroendet att hantera sina datamängder. Det ger dem möjlighet att fokusera på sin egen verksamhet samtidigt som vi tryggt hanterar de underliggande processerna. Många som tidigare har reserverat sig emot att outsourca datalagringen ser detta inte längre som problematiskt, speciellt när det gäller att outsourca till en lokal leverantör ", säger Pedersen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Eirik Pedersen, verkställande direktör, Proact IT Norge AS, +47 930 34134, Eirik.Pedersen@proact.no

Om Proact
Proact är Europas ledande fristående integratör inom datalagring och molnlösningar. Proact har levererat verksamhetsnytta sedan 1994 och hjälper företag och myndigheter över hela världen att minska risken, sänka kostnaderna och, framförallt, leverera flexibla, tillgängliga och säkra IT-tjänster.

Proacts lösningar täcker alla delar av datalagring såsom virtualisering, nätverksfunktioner och säkerhet - med över 3 500 framgångsrikt genomförda projekt och stora mängder information som hanteras i Proacts datacenter.

Proactkoncernen har mer än 650 anställda och finns i Belgien, Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Nederländerna, Norge, Slovakien, Spanien, Storbritannien, Sverige och Tjeckien. Proact grundades 1994 och moderbolaget Proact IT Group AB (publ) är noterat på Nasdaq OMX Stockholm sedan 1999 under symbolen PACT.

Ytterligare information om Proacts verksamhet finns på www.proact.se

Kontakta oss

Att kontakta oss är enkelt, använd bara en av de tillgängliga metoderna nedan. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Genom att klicka på Skicka godkänner jag villkoren i Proact Privacy Policy.