Sök
Stäng denna sökruta.
2020-05-07

Proact har tecknat avtal med Fortnox om att utforma och leverera en ny teknisk lösning för Fortnox molnbaserade plattform som används av mer än 300 000 kunder. Ordervärdet för det fleråriga avtalet uppskattas till totalt ca 30 miljoner kronor.

Fortnox, noterat på NGM Nordic SME, är marknadsledande i Sverige med sin molnbaserade plattform för fintech-tjänster, som idag används av över 300 000 småföretag och redovisningsbyråer. Fortnox har framgångsrikt drivit innovation i sin bransch genom att erbjuda programvara som tjänst där kunderna varken behöver investera i tekniken eller ägna sin energi åt IT-frågor långt från kärnverksamheten.

För att möta sin fortsatt höga tillväxt anlitar nu Fortnox datacenter- och molntjänstspecialisten Proact för att modernisera och skala upp sin molnplattform. Proacts lösningsarkitekter har tagit fram en skräddarsydd multicloud-miljö, helt anpassad till Fortnox krav.

– För oss är det viktigt att garantera en säker produkt och att våra kunder känner sig trygga med var deras data lagras och vilka som har tillgång till den, säger Peter Hall, Head of IT Operations på Fortnox.

Den nya utrustningen ägs av Fortnox medan plattformen levereras som tjänst från Proact genom flera sammankopplade datacenter – ett nätverk som ger full redundans och möjliggör effektiv lastbalansering. Lösningen bygger på en kombination av Proacts egna MCS-tjänster samt teknologi från NetApp, Commvault, Juniper och VMware.

– Vi är väldigt stolta över förtroendet från Fortnox att både få leverera ny infrastruktur och hantera deras affärskritiska molnplattform. Uppdraget ger ett kvitto på att Proact genom vår affärsutveckling håller högt tempo och rätt kurs på den rörliga marknaden för molnbaserade tjänster. Inte minst förmågan att bygga multicloud-lösningar där vi kombinerar olika leveransmodeller blir allt viktigare, säger Jonas Hasselberg, VD och koncernchef för Proact IT Group AB.

Fortnox har även valt Proacts MCS-tjänster för Backup och Service Management, vilket innebär att Proact får helhetsansvar för backup, drift och underhåll av IT-infrastrukturen. Hela lösningen omfattas av Proact Premium Support, vilket innebär att Proact samordnar supportinsatserna även när flera leverantörer är inblandade. Proact har även en beredskap med reservdelar för att kunna agera snabbt och oberoende på serviceärenden.

– Proact tog fram en lösning som matchar vår kravprofil på alla punkter. Eftersom vi sedan tidigare har ett gott samarbete med Proact är vi också trygga med deras leveransförmåga och support, säger Peter Hall.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Lena Eskilsson, VD, Proact IT Sweden AB, tel: +46 733 56 67 01, lena.eskilsson@proact.se
Danny Duggal,
VP Commercial & Communications, Proact IT Group AB, tel. +46 733 56 68 43, danny.duggal@proact.eu

Om Proact

Proact är Europas ledande fristående integratör inom datacenter och molntjänster. Genom att leverera flexibla, tillgängliga och säkra IT-tjänster skapar Proact verksamhetsnytta som hjälper företag och myndigheter att minska risken och sänka kostnaderna, samtidigt som det ökar rörligheten, produktiviteten och effektiviteten. Vi har genomfört över 5 000 framgångsrika projekt världen över, har mer än 3 500 kunder och hanterar för närvarande över 100 petabyte information i molnet.

Proact-koncernen har fler än 1 000 anställda och har verksamhet i 15 länder i Europa och i USA. Proact grundades 1994 och moderbolaget Proact IT Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm sedan 1999 under symbolen PACT. För mer information om Proact, besök oss på www.proact.se

Kontakta oss

Att kontakta oss är enkelt, använd bara en av de tillgängliga metoderna nedan. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Genom att klicka på Skicka godkänner jag villkoren i Proact Privacy Policy.