Sök
Stäng denna sökruta.
2021-11-24

Valberedningen i Proact IT Group AB har påbörjat sitt arbete inför kommande årsstämma. I samband med det har styrelsens ordförande Eva Elmstedt meddelat valberedningen att hon avböjer omval vid årsstämman 2022.

Eva Elmstedt har varit styrelseledamot i Proact IT Group AB sedan 2009 och har varit styrelsens ordförande sedan 2018.

– Vi vill framföra vårt stora tack till Eva för hennes utmärkta arbete först i nio år som styrelsemedlem och under de senaste fyra åren som ordförande i Proact. Proact har under hennes ordförandeskap fortsatt att utveckla sin tillväxtstrategi, samt satt en stark företagsledning på plats, säger Malin Ruijsenaars, ordförande i valberedningen. 

– Proact är ett fantastiskt bolag som kombinerar sin starka och unika specialistprofil med en fin kultur. Under mina år i styrelsen har vi fokuserat på att expandera vårt tjänste- och molnerbjudande, ökat vårt fokus på förvärv, nu senast i Tyskland, samt jobbat med kultur och ledningsfrågor. Bolaget har nu en stabil plattform att utvecklas vidare på vilket också ger en ny styrelseordförande goda möjligheter att ta över, säger Eva Elmstedt.

Valberedningen inleder nu arbetet med att hitta en ersättare till Eva Elmstedt för inval vid årsstämman som planeras att hållas den 5 maj, 2022 i Stockholm.

Aktieägare som önskar lämna förslag till valberedningen är välkommen att kontakta valberedningen. För att valberedningen ska kunna beakta ett förslag måste förslaget ha inkommit i god tid före årsstämman. Skriftliga förslag kan skickas till valberedningens ordförande malin@grenspecialisten.com.


Denna information är sådan som Proact IT Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2021-11-24 08:00 CET.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Jonas Hasselberg, CEO, Proact IT Group AB, +46 722 13 55 56, jonas.hasselberg@proact.eu
Linda Höljö, CFO & IR, 
Proact IT Group AB, +46 72 507 40 85, linda.holjo@proact.eu

Om Proact

Proact är Europas ledande specialist inom data- och informationshantering med fokus på molntjänster och datacenterlösningar. Vi hjälper våra kunder att lagra, koppla samman, skydda, säkra och skapa värde genom data, med fokus på förbättrad flexibilitet, produktivitet och effektivitet.
Vi har genomfört tusentals framgångsrika projekt världen över, har mer än 4 000 kunder och hanterar hundratals petabyte information i molnet. Proact-koncernen har fler än 1 000 anställda med verksamhet i 15 länder i Europa och i USA. Proact grundades 1994 och moderbolaget Proact IT Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm sedan 1999 under symbolen PACT. För mer information om Proact, besök oss på www.proact.se

Kontakta oss

Att kontakta oss är enkelt, använd bara en av de tillgängliga metoderna nedan. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Genom att klicka på Skicka godkänner jag villkoren i Proact Privacy Policy.