Sök
Stäng denna sökruta.
2018-09-18

Proact utökar sitt åtagande för mjukvaruföretaget Symbrio och blir nu helhetsleverantör av IT-infrastruktur genom Proact Hybrid Cloud. Lösningen omfattar en flexibel, molnbaserad miljö som stödjer Symbrios utvecklingsarbete.

Proact bygger vidare på sitt samarbete med det svenska mjukvaruföretaget Symbrio, som är specialiserat på lösningar för inköps- och fakturahantering. Proact levererar sedan tidigare infrastrukturen för produktionsmiljön där Symbrios webbaserade system har körts genom en privat molntjänst som omfattar serverresurser, lagring och backup.

Det nya avtalet innebär att Symbrio går över till Proact Hybrid Cloud, som erbjuder en flexibel IT-infrastruktur, med bibehållen anpassning till Symbrios affärsmodell och nya möjligheter att integrera publika molntjänster. Dessutom flyttar Symbrio sin utvecklingsmiljö, som tidigare hanterats internt, till en ny lösning från Proact. Här ingår en självserviceportal som utvecklingsteamet kan utnyttja för att exempelvis få snabb tillgång till tillfälliga serverresurser.

– Vi har ett långt och gott samarbete med Proact och uppskattar även att deras erbjudande utvecklas i takt med våra behov. Med Proact Hybrid Cloud får vi en modern, kostnadseffektiv infrastrukturlösning och genom att flytta utvecklingsmiljön dit kan vi frigöra tid för vårt mest värdeskapande arbete, säger Jonas Mählkvist, CIO på Symbrio.

Proact Hybrid Cloud är en molnplattform med den flexibilitet som krävs för att samla alla system inom ett enhetligt, automatiserat och säkert ekosystem för IT. Den ger kunden full kontroll över egna data, applikationer och system oavsett om de ligger i ett privat moln eller i ett publikt moln som AWS eller Azure.

– Symbrio har samma slags utmaningar som en bred kategori av våra kunder. De har unika behov som ställer krav på en anpassad leverans, samtidigt som de vill kunna dra nytta av fördelarna hos en modern molnlösning. Den utmaningen har format vårt erbjudande med Proact Hybrid Cloud, tillsammans med flexibla alternativ för support och kvalificerad rådgivning från våra molnspecialister, säger Lena Eskilsson, Managing Director för Proact i Sverige.

För mer information:
Lena Eskilsson, Managing Director, Proact IT Sweden AB, tel: +46 8 410 667 01, Lena.eskilsson@proact.se
Peter Javestad, Vice President, Proact IT Sweden AB, tel: +46 8 410 667 22, Peter.Javestad@proact.eu
Danny Duggal, Head of Marketing Communications, Proact, tel. +46 733 566 843, Danny.duggal@proact.eu

Om Proact
Proact är Europas ledande fristående integratör inom datacenter och molntjänster. Genom att leverera flexibla, tillgängliga och säkra IT-tjänster skapar Proact verksamhetsnytta som hjälper företag och myndigheter att minska risken och sänka kostnaderna, samtidigt som det ökar rörligheten, produktiviteten och effektiviteten. Vi har genomfört över 5 000 framgångsrika projekt världen över, har mer än 3 500 kunder och hanterar för närvarande över 100 petabyte information i molnet. Proact-koncernen har fler än 800 anställda och har verksamhet i 15 länder i Europa och i USA. Proact grundades 1994 och moderbolaget Proact IT Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm sedan 1999 under symbolen PACT. Ytterligare information om Proacts verksamhet finns på www.proact.se

Om Symbrio
Symbrios affärsidé är att erbjuda produkter och tjänster i syfte att effektivisera kundens inköps- och fakturahanteringsprocess. Företaget riktar sig främst till kunder med projektintensiv verksamhet som insett potentialen med en effektivare inköpsprocess. Symbrio har kontor i Stockholm och Oslo, med kunder i hela Skandinavien. www.symbrio.se

Kontakta oss

Att kontakta oss är enkelt, använd bara en av de tillgängliga metoderna nedan. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Genom att klicka på Skicka godkänner jag villkoren i Proact Privacy Policy.