Sök
Stäng denna sökruta.
2022-06-15

Magnus Lönn har rekryterats till Proact-koncernen som Business Unit Director Nordics & Baltics samt ny vd för Proact IT Sweden AB.


Magnus Lönn blir chef för Business Unit Nordics & Baltics, Proacts största affärsenhet som 2021 svarade för 52% av koncernens totala omsättning, samt ny VD för det svenska bolaget Proact IT Sweden AB. I denna roll kommer Magnus att fortsätta driva bolagets tillväxt samt den strategiska affärsutvecklingen av bolagets tjänsteerbjudande i regionen. Han ansluter också till koncernens ledningsgrupp. 

Magnus Lönn kommer närmast från rollen som VD och koncernchef för Time People Group, en koncern med specialiserade konsultbolag inom IT och förändringsledning. Där har han de senaste sex åren lett bolaget till en kraftig tillväxt, genomfört en rad förvärv samt börsnotering. Magnus har tidigare även haft ledande positioner på Nasdaq och är sedan 2020 styrelseledamot i det statliga bolaget Visit Sweden AB.

– Vi är mycket glada över att få Magnus Lönn till Proact. Han är en framgångsrik ledare med rätt erfarenhet för att leda vårt största affärsenhet framåt, såväl strategiskt som affärsmässigt. Magnus konsultbakgrund är värdefull då han förstår kundernas perspektiv på digital transformation, en perfekt utgångspunkt för att utveckla Proacts erbjudande och leverans, säger Jonas Hasselberg, koncernchef för Proact IT Group AB.

– För mig är Proact en betydande aktör med ett starkt varumärke på den nordiska IT-marknaden, som står för gedigen kompetens och kanske har branschens mest nöjda kunder. Självklart ser jag fram emot att som ”Proactivist” bli en del av detta vinnande lag och leda en erfaren kunskapsorganisation framåt. Vi bygger förtroende genom vårt dagliga engagemang för kunderna, samtidigt som vi är en långsiktig och relevant partner som skapar värde genom fortsatt digital transformation, säger Magnus Lönn. 

Magnus Lönn tillträder sin roll på Proact den 1 juli. På posten som VD för Proact IT Sweden AB efterträder han Lena Eskilsson, som går i pension efter en lång karriär med Proact där hon ansvarat för den svenska marknaden sedan 2016.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Jonas Hasselberg, CEO, Proact IT Group AB, jonas.hasselberg@proact.eu

Magnus Lönn, incoming Business Unit Director Nordics & Baltics and Managing Director. Proact IT Sweden AB, tel. +46 70 879 09 79, magnus.lonn@proact.se
Danny Duggal,
VP Commercial & Communications, Proact IT Group AB, +46 733 56 68 43, danny.duggal@proact.eu

Om Proact

Proact är Europas ledande specialist inom data- och informationshantering med fokus på molntjänster och datacenterlösningar. Vi hjälper våra kunder att lagra, koppla samman, skydda, säkra och skapa värde genom data, med fokus på förbättrad flexibilitet, produktivitet och effektivitet.
Vi har genomfört tusentals framgångsrika projekt världen över, har mer än 4 000 kunder och hanterar hundratals petabyte information i molnet. Proact-koncernen har fler än 1 000 anställda med verksamhet i 13 länder i Europa och i USA. Proact grundades 1994 och moderbolaget Proact IT Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm sedan 1999 under symbolen PACT. För mer information om Proact, besök oss på www.proact.se

Kontakta oss

Att kontakta oss är enkelt, använd bara en av de tillgängliga metoderna nedan. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Genom att klicka på Skicka godkänner jag villkoren i Proact Privacy Policy.