Sök
Stäng denna sökruta.
2024-04-17

Proact, Europas ledande oberoende leverantör av molntjänster och datacenter, är utvald som den första auktoriserade partnern för att säkra och validera NetApps lagringssystem i enlighet med NetApps DPSA-process (Data Protection and Security Assessment).

NetApp Data Protection and Security Assessment är tillgängliga för kunder både som en fristående säkerhetsanalys och som en återkommande valideringstjänst för företag och organisationer som har lagringsinfrastruktur från NetApp. Tjänsten validerar och förbättrar säkerheten i kunders lagring genom att identifiera risker vid återställning, validera dataskyddspolicyer och åtgärda säkerhetsluckor. 

– Som en av NetApps största partners i EMEA och lanseringspartner för DPSA är vi mycket glada över möjligheten att kombinera Proacts erfarenhet och kompetens med DPSA:s ramverk och standarder från NetApp. Jag är även glad över att vi fått möjlighet att bidra till utvecklingen av DPSA baserat på vår tekniska kunskap och förståelse för kundernas behov, säger Danny Duggal, Head of Cybersecurity Business & CISO Operations på Proact. Detta kommer att gynna våra kunder eftersom tjänsten ger ytterligare ett lager av säkerhet och en ny infallsvinkel på hur kunder kan bygga ett robust försvar mot cyberhot.

– Proact uppfyller våra höga krav på kompetens för att utföra tjänsten för NetApps räkning, vilket säkerställer att våra gemensamma kunder använder alla tillgängliga säkerhetsfunktioner för att skydda sina data, använda säkerhetsrapportering på en högre nivå och för att möjliggöra snabb återställning i händelse av en incident, säger Jenni Flinders, Senior Vice President, Worldwide Partner Organization, på NetApp. Att Proact kan leverera vår DPSA bekräftar dessutom styrkan i både vårt partnerskap och deras avancerade kunskaper inom NetApps teknologier.

DPSA-tjänsten är tillgänglig i Norden (Sverige, Norge, Danmark och Finland) från och med den 1 april 2024, med en ambition att skala över alla länder inom Proact-koncernen under 2024.
 

För ytterligare information vänligen kontakta:
Magnus Lönn, Business Unit Director Nordic & Baltics, Proact IT Group AB, tel. +46 708 790 979, magnus.lonn@proact.se
Jonas Hasselberg, CEO and President, Proact IT Group AB, tel. +46 722 13 55 56, jonas.hasselberg@proact.eu

Om Proact
Proact är Europas ledande specialist inom data- och informationshantering med fokus på molntjänster och datacenterlösningar. Vi hjälper våra kunder att lagra, koppla samman, skydda, säkra och skapa värde genom data, med fokus på förbättrad flexibilitet, produktivitet och effektivitet.
Vi har genomfört tusentals framgångsrika projekt världen över, har mer än 4 000 kunder och hanterar hundratals petabyte information i molnet. Proact-koncernen har fler än 1 200 anställda med verksamhet i 12 länder i Europa och i USA. Proact grundades 1994 och moderbolaget Proact IT Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm sedan 1999 under symbolen PACT. För mer information om Proact, besök oss på www.proact.se

Kontakta oss

Att kontakta oss är enkelt, använd bara en av de tillgängliga metoderna nedan. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Genom att klicka på Skicka godkänner jag villkoren i Proact Privacy Policy.