Sök
Stäng denna sökruta.
2022-05-19

Med den tyngsta perioden av pandemin bakom oss så stiger kundnöjdheten åter på den svenska IT-marknaden, enligt analysföretaget Radar. I årets undersökning om Leverantörskvalitet försvarar Proact båda sina topplaceringar inom olika områden där Radar har mätt kundnöjdheten. 

Det oberoende analysföretaget Radar Ecosystem Specialists släpper nu sin rapport Leverantörskvalitet 2022, som mäter kvalitet och värdeskapande i relationen mellan kunder och leverantörer inom IT-området i Sverige. Beslutsfattare i över 800 svenska verksamheter har medverkat i undersökningen, där de bedömer sina IT-leverantörer.

I årets undersökning ger kunderna högre betyg till leverantörerna än 2020/2021, då Radar konstaterade att Covid-pandemin hade drabbat relationerna mellan kunder och leverantörer. Kunderna är generellt sett mer nöjda jämfört med förra året och Radar noterar att leverantörerna har en bättre förståelse för verksamheten och ett mer proaktivt förhållningssätt.

Proact försvarar nu sin plats på Topp-5-listan för två av de fyra områden som omfattas av rapporten Leverantörskvalitet: Infrastruktur och drift samt Konsulttjänster.

– Det är mycket glädjande att få en konkret bekräftelse på det vi redan upplever, att Proact har gått igenom pandemin med bevarat förtroende från våra kunder. Det har vi gjort tillsammans med kunderna, med allt vad det har krävt i form av anpassad leverans och flexibla mötes- och samarbetsformer. Nu när näringslivet ställer in sig på att hybridarbete blir det nya normala så känns det bra att vi har lika nöjda kunder även med dessa förutsättningar, säger Lena Eskilsson, VD, Proact IT Sweden AB.

I sina kommentarer till undersökningen nämner Radar att pandemin varit en utmanande tid för relationen mellan köpare och leverantörer. Mätperioden för årets rapport har utökats till första kvartalet 2022 för att ge en tydlig bild av rådande läge mellan leverantörer och kunder i samband med pandemin.

– Resultatet i Radar Leverantörskvalitet 2022 visar tydligt på vikten av tydlighet i kompetens och leverans vilket reflekteras i kundernas värdering av partnerskap och värde i sin relation med leverantören. Leverantörer som uppvisar hög kompetens och tydlighet i sitt erbjudande har premierats när kunderna tvingats ha fokus på kostnader och lönsamhet, säger Hans Werner, vd Radar Ecosystem Specialists.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Lena Eskilsson, VD, Proact IT Sweden AB, tel: +46 733 56 67 01, lena.eskilsson@proact.se
Danny Duggal,
VP Commercial & Communications, Proact IT Group AB, tel. +46 733 56 68 43, danny.duggal@proact.eu

Om Proact

Proact är Europas ledande specialist inom data- och informationshantering med fokus på molntjänster och datacenterlösningar. Vi hjälper våra kunder att lagra, koppla samman, skydda, säkra och skapa värde genom data, med fokus på förbättrad flexibilitet, produktivitet och effektivitet.
Vi har genomfört tusentals framgångsrika projekt världen över, har mer än 4 000 kunder och hanterar hundratals petabyte information i molnet. Proact-koncernen har fler än 1 000 anställda med verksamhet i 13 länder i Europa och i USA. Proact grundades 1994 och moderbolaget Proact IT Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm sedan 1999 under symbolen PACT. För mer information om Proact, besök oss på www.proact.se

Kontakta oss

Att kontakta oss är enkelt, använd bara en av de tillgängliga metoderna nedan. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Genom att klicka på Skicka godkänner jag villkoren i Proact Privacy Policy.