Sök
Stäng denna sökruta.
2008-03-05

Hakon-ägda förlaget Forma Publishing Group lägger ut hela driftansvaret för sin IT-infrastruktur på arkiv- och lagringsspecialisten Proact. Uppdraget värderas till cirka sju miljoner kronor fördelat på tre år.

Proact har sedan länge varit en av Formas viktigaste IT-leverantörer. Bland annat står Proact bakom utvecklingen av bild- och dokumenthanteringssystemet Proact Ptwo, som är centralt i Formas tidningsproduktion. Proact och Forma har också tillsammans utvecklat ett system för digitalt annonsflöde som hör till de mest avancerade i branschen.

Uppdraget utökas kraftigt när Proact tar över driftansvaret för hela IT-miljön, i Proacts datahall. Projektet för övergången pågår och ska vara genomfört i mars månad. Uppdraget innebär att Proact tar ett helhetsansvar för backup, datahall, brandvägg och nätverk. I uppdraget ingår också att utveckla IT-miljön med fortlöpande förbättringar i flexibilitet och skalbarhet. Samtidigt ska driftsäkerheten förbättras ytterligare.

- Vi skickar tidningar i tryck varje dag och då måste vi försäkra oss om att vi har säkra och stabila produktionssystem, säger Anneli Angeling, CIO på Forma.

Proact vann uppdraget i hård konkurrens med flera andra företag, och Anneli Angelings förtroende för Proact har stärkts i upphandlingsprocessen.

- Trots att vi länge har haft ett mycket gott samarbete med Proact valde vi ändå att göra en grundlig upphandling - som Proact vann. De är konkurrenskraftiga och har en mycket hög kompetens, säger Anneli Angeling.

Forma Publishing Group är ett av Sveriges största förlag som gör Sveriges största veckotidning (Icakuriren), Sveriges största månadstidning (Hus & Hem) och Sveriges största mattidning (Buffé).

Proact växer snabbt inom nischade outsourcingtjänster. Under 2007 var tillväxten inom detta område 200 procent, och företaget räknar med en lika stark tillväxt under 2008. På senare tid har Proact tagit över driften av kritiska IT-funktioner hos ett flertal företag, som till exempel NYX, som levererar system för online-spel, Aftonbladet och Cap Gemini.

Kontakta oss

Att kontakta oss är enkelt, använd bara en av de tillgängliga metoderna nedan. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Genom att klicka på Skicka godkänner jag villkoren i Proact Privacy Policy.