Afa Försäkring

Från en månad till en timme

När Afa Försäkring moderniserar sin IT från grunden kan utvecklingsarbetet snabbas upp dramatiskt. Genom att flytta verksamhetssystemen till en containerbaserad plattform blir det möjligt att nå målet.

Afa Försäkring ägs av parterna på den svenska arbetsmarknaden. Uppdraget är att administrera den arbetsskadeförsäkring som bestäms i kollektivavtal. Över fyra miljoner människor omfattas av Afa-försäkringarna som ger ekonomiskt stöd vid arbetsoförmåga.

Afa har egna datacenter och driver även systemutvecklingen i egen regi. De befintliga verksamhetssystemen har utvecklats över många år och organisationen har idag ett 70-tal utvecklare.

Utmaning

Afa Försäkring såg ett stort behov av en modernare plattform för sina verksamhetssystem. Därför antogs en ny strategi med målet att skapa en tjänstebaserad IT-arkitektur.

Lösning

Afa Försäkring skapar en containerbaserad plattform och styr över systemutvecklingen dit. Resultatet blir ett snabbfotat utvecklingsarbete där förändringar som tidigare tagit en månad i stället kan göras på en timme. Plattformen skapar även förutsättningar för en smidig övergång till en hybridmiljö där egen IT-drift och molntjänster kan blandas fritt.

”– Det är ett stort skifte vi genomför. Conoa/Proact har från början varit superviktiga för att vi ska kunna sätta i gång förändringsarbetet och de är fortfarande väldigt viktig del av den här resan”

Vill du veta mer?

Är du intresserad av att veta mer om hur vi hjälpt AFA och hur vi skulle kunna hjälpa er, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

/

Dela

Relaterat innehåll

Kontakta oss

Att kontakta oss är enkelt, fyll bara i formuläret via knappen här intill. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Kontakta oss

Att kontakta oss är enkelt, använd bara en av de tillgängliga metoderna nedan. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Genom att klicka på Skicka godkänner jag villkoren i Proact Privacy Policy.

Anmälan är öppen till Proact Sync 2023

11 oktober på At Six i Stockholm eller
25 oktober på Elite Park Avenue i Göteborg