Afa Försäkring

 class=

Proact tar fram framtidssäker plattform för lagring och backup

Afa Försäkring ville förnya sin IT-infrastruktur och förbättra prestandan i verksamhetssystemen. Lösningen fanns i ett fortsatt samarbete med Proact – en modern och framtidssäker plattform för primär datalagring och backup som dessutom underlättar utvecklarnas arbete.

Utmaning

Afa Försäkring behövde förnya sin infrastruktur för att förbättra prestanda och få snabbare backup. Det befintliga lagringsplattformen med ett MetroCluster hade fungerat bra.

Lösning

Proact tog fram ett förslag för att modernisera och framtidssäkra datalagringen som gillades av Afa Försäkring. I det ingick en uppgradering av lagringsplattformen där konventionell, magnetisk disk för primär lagring ersattes med Flashminne, vilket ger väsentligt högre prestanda. Resultatet blev påtagligt förbättrade svarstider i de tunga verksamhetssystemen hos Afa Försäkring, som till stor del är egenutvecklade. Backup tas nu i form av snapshots (”ögonblicksbilder”), först i MetroClustret och sedan med replikering till det sekundära lagringssystemet. Det lagringsutrymme som behövs för backup minskar drastiskt, samtidigt som processen går mycket snabbare. Att tidsfönstret för backup kortas ned betyder också att återställning kan göras med färskare data än med konventionell backup.

”Vid stora förändringar och komplicerade ärenden lutar vi oss tungt mot Proact. Deras support och specialister gör ett väldigt bra jobb för oss. Det handlar också om kunskapsöverföring, så att vi själva lär oss när Proact är här.”

Vill du veta mer?

Är du intresserad av att veta mer om hur vi hjälpt Kinnarps och hur vi skulle kunna hjälpa er, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Dela

Relaterat innehåll

Kontakta oss

Att kontakta oss är enkelt, fyll bara i formuläret via knappen här intill. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Kontakta oss

Att kontakta oss är enkelt, använd bara en av de tillgängliga metoderna nedan. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Genom att klicka på Skicka godkänner jag villkoren i Proact Privacy Policy.

Anmälan är öppen till Proact Sync 2023

11 oktober på At Six i Stockholm eller
25 oktober på Elite Park Avenue i Göteborg