Fortnox

Ett privat moln som möjliggör tillväxt och automation

Fortnox är en framgångssaga i den svenska mjukvarubranschen. De var först med att erbjuda en webbaserad plattform för redovisningstjänster. Framgången kom snabbt, och den har hållit i sig.

Fortnox startade 2001, långt innan begreppet SaaS (Software-as-a-Service) hade myntats, även om det egentligen är vad Fortnox alltid levererat. Idag är Fortnox ett börsnoterat bolag med över 400 000 kunder som valt deras molnbaserade företagstjänster.

Under senare år har företagets tillväxt accelererat, både mätt i siffror och genom ett breddat utbud av tjänster. Bland de senaste tillskotten märks offertstöd och hjälp med att starta aktiebolag. Kunderna är många och de flesta är små, även om också Sveriges främsta redovisningsbyråer arbetar i molnet genom Fortnox.

Utmaning

Efter en längre period av stark tillväxt var Fortnox på väg att växa ur sin driftmiljö som levererar företagets SaaS-tjänster. De sökte en lösning för IT-infrastrukturen som är skalbar, pålitlig och möjliggör ytterligare automatisering.

Lösning

Fortnox valde att bygga ett nytt privat moln med egen infrastruktur där Proact svarar för löpande drift, backup och underhåll.

Nyckelkomponenter: NetApp, VMware ESX, Juniper och Commvault

”Vi vill ha en leverantör som vi har tätt samarbete med och som vill jobba på det här sättet, och det har vi i Proact” 

Om du vill veta mer om den tekniska lösningen som Fortnox valt, kolla in denna video.

Dela

Relaterat innehåll

Kontakta oss

Att kontakta oss är enkelt, fyll bara i formuläret via knappen här intill. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Kontakta oss

Att kontakta oss är enkelt, använd bara en av de tillgängliga metoderna nedan. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Genom att klicka på Skicka godkänner jag villkoren i Proact Privacy Policy.