Sök
Stäng denna sökruta.

Proact levererar infrastruktur för AI till Västra Götalandsregionen

VGR investerar i egen AI-plattform för att möta växande behov från verksamheten inom hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Proact har valts som leverantör till Västra Götalandsregionen (VGR) efter en upphandling av infrastruktur för AI och maskininlärning.

Utgångspunkten för VGR:s AI-upphandling (som genomförts med förnyad konkurrensutsättning) var att det redan pågår mycket arbete med AI och maskininlärning inom regionen. Tidigare har dessa initiativ fått lösa sina egna behov av beräkningskraft – i de enklaste sammanhangen räcker ett avancerat grafikkort som motor för AI-tillämpningar, men även molntjänster har använts för att tillföra de datorresurser som VGR fram till nu har saknat.

Utöver att den interna AI-plattformen hos VGR tillför mycket kapacitet blir det också enklare att hantera frågor kring dataskydd och integritet som kan uppstå i sammanhang där känslig information eller personuppgifter används som indata till beräkningarna.

– Västra Götalandsregionen visar hur AI och maskininlärning idag är viktigt även för en ”vanlig” IT-organisation. Det ses inte längre som en exotisk specialitet utan blir en del av leveransen. Det är också intressant att se hur användningen av AI har breddats så att efterfrågan nu kommer inifrån verksamheten, säger Roland Fällberg, försäljningschef på Proact i Göteborg.

Med utgångspunkt i sin spetskompetens inom data management har Proact utvecklat ett brett lösningserbjudande kring avancerad AI, med högpresterande infrastruktur och kompletterande tjänster. Proact har sedan tidigare flera åtaganden som AI-partner till näringslivet och offentliga verk-samheter i Norden. Bland kunduppdragen märks projekt hos två av Sveriges främsta forskningscentra inom AI, vid Linköpings universitet (AIDA) och Örebro universitet, samt Åbo yrkeshögskola i Finland.

Dela

Relaterat innehåll

Kontakta oss

Att kontakta oss är enkelt, fyll bara i formuläret via knappen här intill. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Kontakta oss

Att kontakta oss är enkelt, använd bara en av de tillgängliga metoderna nedan. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Genom att klicka på Skicka godkänner jag villkoren i Proact Privacy Policy.