Disaster Recovery as a Service

Hur säker är er katastrofsäkring - egentligen?

Undersökningar visar att det kan ta upp till en vecka för många svenska bolag  att återställa data och applikationer vid ett datahaveri, trots att alla är överens om behovet av att skydda företagets data. Problemet är att det oftast är en kostsam investering att faktiskt katastrofsäkra affärsdata till den säkerhetsgrad som verksamheten kräver. Många organisationer får helt enkelt kompromissa vad gäller tillgänglighet och återställningstid eller blir tvungna att investera i resurser som aldrig används fullt ut. Inget av alternativen är särskilt lockande då företaget antingen kommer att få stora problem vid ett eventuellt fel eller så läggs värdefulla IT-pengar på investeringar som aldrig kan räknas hem.

Proacts Distaster Recovery as a Service (DraaS) erbjuder den gyllene mellanvägen – vi säkrar er data till den säkerhetsgraden som verksamheten kräver men till en mycket rimligare och mer lätträknad kostnad. Och om olyckan skulle vara framme så slipper ni huvudvärken med att återställa data och applikationer då det är Proact som sköter detta, snabbt och smidigt. Ni får den katastrofsäkring er organisation kräver för sin framgång utan att ni behöver göra stora investeringar.

DRaaS från Proact kan helt anpassas till er befintliga IT-infrastruktur baserat på era behov, mål och budget. Tjänsten är byggd påmarknadsledande teknologi från världsledande leverantörer för att säkerställa högsta möjliga tillgänglighet och prestanda.

Valmöjligheterna är många, men tjänsten levereras alltid med avtalad servicenivå (SLA) baserat på maximalt tillåten nedtid (RTO).

Virtuell och applikationsbaserad katastrofsäkring
En av Proacts mest populära lösningar för katastrofsäkring är DRaaS för virtualiserade maskiner.
Det unika med denna lösning är att replikeringen till sekundärt datacenter styrs på en högre nivå jämfört med traditionellkatastrofsäkring – med utgångspunkt i er virtualiserade IT-miljö.
Därför kan katastrofskyddet planeras och hanteras direkt utifrånverksamheten: de viktigaste systemen och applikationerna kan lätt prioriteras, så att dessa kan komma igång först efter ett haveri.

Enkelt att komma igång
Eftersom DRaaS är helt mjukvarubaserad går det snabbt att driftsätta tjänsten. Det krävs heller ingen anpassning av er IT-infrastruktur eller lagringssystem.
Tjänsten stöder marknadens ledande plattformar för virtualisering. Data från utvalda VMs replikerar kontinuerligt data och komprimerar och skickar till fjärrplatsen över WAN-länkar.

Testa utan störningar
I DRaaS ingår att Proact genomför ett fullständigt test av katastrofskyddet två gånger om året. Det är också enkelt att när som helst testafailover (aktivering av sekundärt datacenter) och failback (återställning till primärt datacenter). Processerna genomförs automatiskt utan attproduktionsmiljön påverkas.

Smart. Enkelt. Kostnadseffektivt.


Nästa steg:

  • boka möte

   BOKA MÖTE MED PROACT

   Boka ett möte med Proact så berättar vi hur vi arbetar och om vi kan hjälpa just dig med en IT-strategi som sparar tid och pengar samtidigt och som som supporterar verksamhetens mål.

  • ladda ner broschyr

   LADDA NER VÅR BROSCHYR

   Läs mer om Disaster Recovery-as-a-Service

   

LÄS MER OM VAD VI HAR GJORT FÖR VÅRA KUNDER

Fokker Aerostructures Oslo Børs TDC