TDC

Dörrarna öppnar sig till molnet: Proact, Cisco, NetApp och EMC minskar kostnaderna för två datacenter hos TDC

TDC kan glädja sig åt att ha löst ett av alla dessa vanliga problem. Operatörens helt uppgraderade datacenter har nu ett nytt lagringssystem, i vilket trumfkortet är en extremt snabb återställning i händelse av katastrof. Det nya lagringssystemet är mycket kostnadseffektivt. Till sist så finns där servrar som fokuserar på att konsolidera de virtuella maskinerna.

Proact och deras partner Cisco, NetApp och EMC ligger bakom den omfattande datacenteruppgraderingen. Systemarkitekten Calle Granfelt på TDC förklarar: “Proact och deras partner gav oss hög användbarhet, duplicering av diskutrymme till två datacenter och förbättrad prestanda”.

Två datacenter men bara ett lagringssystem

Calle Granfelt nämner ofta ”MetroCluster”. Vad är det? “MetroCluster är en spännande teknik från NetApp som gör att ett lagringssystem kan distribueras över två geografiskt åtskilda datacenter med fullständig synkronisering. ”De virtuella maskinerna i TDC:s datacenter är precis som ett och samma disksystem. Samma tjänster kan verkställas från båda datacenterna utan avbrott. Underhåll, uppdateringar och test kan också utföras utan avbrott. Det skulle vara trevligt om datacenterhantering alltid kunde vara så här enkelt".

Hur är det då med backuptagningen? 

Petri Heino, säljchef på Proact och den som haft hand om projektet, säger att TDC:s information nu säkerhetskopieras med dedupliceringsteknik från EMC. Det innebär att det inte sker någon onödig överlappning mellan säkerhetskopieringarna. Nätverkstrafiken och kostnaden för den minskar då förstås också.

“Den senaste uppgraderingen gällde servrarna. De utrustades med helt ny UCS-teknik” fortsätter Heino.

Läs mer Ladda ner PDF-fil