Optimiratkaisut

Proact hostar plattformen för Optimiratkaisut Oy

“Anledningen till att vi ville ha förändring var vår stora frustration med den gamla serviceplattformen. Den förra datacenterlösningen lämnade stora hål i nätverksdiagnostiken och att underhålla nätverksinfrastrukturen bjöd också på en del utmaningar.” Så beskriver projektledaren Niko Kauppinen på Optimiratkaisut situationen för ett år sedan.

Optimiratkaisut Oy, grundat 1989, fokuserar på IT-lösningar för storföretag. Deras över 60 experter finns i Kymmenedalen, Borgå och Södra Karelen. Optimiratkaisuts kunder återfinns huvudsakligen i industrin, i energisektorn och i utbildningsväsendet. För alla kunderna är det uppenbart att osäkerhet i funktionalitet och i tillförlitlighet ger IT-avdelningen en rejäl huvudvärk.

När den nya serviceplattformen skulle utformas stod följande högst på önskelistan: hjälp från ledande experter på informationsnätverk och servermiljöer samt någon som kunde ta ett helhetsgreppet.

Då fick Proact ett samtal

"Vi administrerar nu två datacenter och 250 virtuella servrar. Dessutom är vi ansvariga för åtskilliga VDI-miljöer samt flera hundra fysiska servrar och applikationer. Vi ansvarar också för brandväggen, VPN-nätverkslösningar från RSA och backuptjänster" säger säljchefen Kimmo Nurmivuori från Proact.

I nätverket från början till slut

Samarbetet har varit framgångsrikt. Proacts nätverksteam måste kunna konfigurera nätverket när det behövs, utan onödiga mellanhänder eller fördröjningar. Det har gått bra. Enligt Nurmivuori är migreringen av de virtuella servrarna till Cisco UCS-plattformen på gång i skrivande stund.

“UCS-tekniken är nyckeln till effektiv virtualisering av datacenter. Den gör det möjligt att kombinera nätverksteknik och lagringssystem sömlöst till ett virtualiserat datacenter som även tillhandahåller molntjänster.

Läs mer Ladda ner PDF-fil