Fokker Aerostructures

För Fokker Aerostructures var det mycket viktigt med säker och smidig datadrift

Fokker Aerostructures är specialist på design, utveckling och produktion av flygplansdelar i lättvikt. De är pionjärer när det gäller nya material såsom Glare® och termoplastiska kompositer till flygindustrin.

Företaget designar och producerar hela stjärtpartier och rörliga vingdelar till kommersiella och militära flygplan med kunder såsom Boeing, Airbus och Lockheed Martin. I arbetet med att driva på den tekniska utvecklingen av nya material med ekonomiska och tekniska fördelar, lägre kostnad och mindre vikt skapar Fokker Aerostructures innovativa nätverk med kunder, leverantörer och forskningsinstitut tillsammans med sina egna specialiserade experter i Nederländerna, Rumänien, USA och nu senast i Mexiko. Fokker Aerostructures är en division inom Fokker Technologies Holding B.V.

För att lagra ostrukturerad information på sina olika anläggningar brukade Fokker Aerostructures använda olika DAS-, NAS- och SAN-lösningar, med bandbaserad backup. Då informationsmängderna i förtaget växte allt mer tog man beslutet att leta efter en annan lösning, vilket ledde till en rad olika lagringssystem.

"När vi började genomföra den här lösningen väntade vi oss att informationsmängden skulle växa med mellan 50 och 60 procent om året", förklarar Hans Kuiper, ordförande för IT-rådet på Fokker Aerostructures, "men det visade sig snabbt bli mellan 100 och 120 procent!  Den snabba tillväxten fick oss att inse att vi inte bara behövde ersätta den lösning vi hade, utan att vi också behövde ett lagringskoncept som kunde hantera den här utvecklingen i framtiden också."  

För att kunna göra ett genomtänkt val började Fokker Aerostructures med att granska sin nuvarande lagringsmiljö. “Den bestod av ett stort antal olika filservrar, med informationen utspridd på ett antal olika platser i vår infrastruktur” säger Henk Smit, informationshanteringsdirektör på Fokker Aerostructures. “Det gjorde att vi inte fick den rätta överblicken. Vi ville därför byta till en central lösning som gav oss en översikt av informationshanteringen i hela organisationen."

Året därpå började Fokker Aerostructures jämföra olika lagringslösningar. Huvudkraven var tillförlitlighet och stabilitet, men framför allt flexibilitet - för ett företag som kretsar kring innovation är det viktigt med en snabbt skalbar lagringsmiljö.  

“Utvecklingen inom flygteknikområdet går rasande fort” förklarar Hans Kuiper. “Det här gör att våra lättviktiga flygplansdelar ständigt utvecklas och att informationsmängder hos Fokker Aerostructures kan fortsätta att växa kraftigt. Utöver en flexibel lagringsmiljö behöver vi hela tiden ny teknik för att underlätta informationstillväxten. Det är inte möjligt att ha kompetens för det internt, så en specialiserad leverantör är det vi behöver. Därför letade vi inte bara efter en pålitlig och flexibel lösning, utan framför allt efter en leverantör som regelbundet kan ge oss expertråd och support."

Under urvalsprocessen var det framförallt en lösning som tilltalade Fokker Aerostructures - Proact.

Läs mer Ladda ner PDF-fil