Blekinge Tekniska Högskola

IT i fokus på Blekinge Tekniska Högskola

Trots att Blekinge Tekniska Högskola (BTH) har en tydlig IT-profil hade skolans egen IT-infrastruktur inte hängt med i utvecklingen. Med en ny lagringslösning, klient- och lagringsvirtualisering och uppdaterat katastrofskydd har IT-avdelningen fått med sig verksamheten och skapat en IT-miljö i framkant.

Blekinge Tekniska Högskola i Karlskrona bedriver utbildning och forskning inom ekonomi, samhällsvetenskap, hälsa och vård samt kultur och kommunikation med fokus på teknik. Skolan har idag fler än 8 000 registrerade studenter och drygt 550 anställda. Alla utbildningar vid BTH, tekniska såväl som icketekniska, är byggda kring begreppet tillämpad IT.

Proact och BTH inledde sitt samarbete 2008 i samband med att skolan inledde ett projekt för att uppdatera och modernisera sin IT-infrastruktur. Miljön behövde dessutom utökas eftersom skolan växte snabbt. Den stora utmaningen låg i att IT-miljön var spretig och behovet av standardisering och konsolidering var stort. Först på listan stod en helt ny lagringslösning.

– Vi tog beslutet att byta ut, snarare än att bygga ut, systemen. På önskelistan stod en lösning med skalbarhet, redundans och möjlighet att virtualisera. Den lösning vi valde ger dessutom katastrofsäkring eftersom primär- och sekundärlagringen är geografiskt åtskiljda i två olika hallar, säger Magnus Carlsson, IT-chef på Blekinge Tekniska Högskola.